TT postrojenja

Sve o infrastrukturi i održavanju iste na ŽS.

TT postrojenja

Postod zilepi » 22 Jul 2009 07:51

TT Postrojenja
zilepi
 
Postovi: 54
Pridružio se: 18 Mar 2009 12:45

Re: TT Postrojenja

Postod zilepi » 22 Jul 2009 07:57

Za povezivanje najrazličitijih sistema komunikacije i upravljanja na mreži pruga "Železnica Srbije" postoje spojni telekomunikacioni putevi kao što su optički kablovi, kombinovani pružni signalno-telekomunikacioni kablovi, lokalni telekomunikacioni kablovi, vazdušni kablovi i vazdušni vodovi, kao i bežične radio veze u okviru frekventnog spektra namenjenog potrebama železnice.

Spojni putevi projektovani su za rad mnogobrojnih telekomunikacionih sistema, signalno-sigurnosnih sistema, daljinskog upravljanja i prenosa podataka duž železničkih pruga.


Telekomunikacioni sistemi koji rade po telekomunikacionim spojnim putevima su višekanalni telefonski uređaji (VF uređaji), mreža železničkih automatskih telefonskih centrala (ŽAT-c mreža), mreža višekanalnih telegrafskih uređaja, železničkih automatskih telegrafskih centrala i teleprintera (ŽAT-g mreža), mreža pružne telefonije sa sistemima CDS i CDEv, radiodispečerski sistem veza, satni sistemi i sistemi za prenos podataka.

Takođe, postoji i veliki broj uređaja koji zbog malog kapaciteta spojnih puteva nisu umreženi, već funkcionišu kao posebni uređaji u stanicama, a koji su značajni za redovno i bezbedno odvijanje saobraćaja i informisanje putnika. U ove uređaje spadaju registrofoni, interfonski sistemi, razglasni sistemi, lokalne radio mreže, blagajnički terminali, personalni računari, vizuelno-informacioni sistemi, sistemi televizije zatvorenog kruga, sistem za nadzor i upravljanje kao i napojni uređaji za telekomunikacione sisteme. Najveći broj telekomunikacionih uređaja je od sledećih proizvođača: AEG, SIEMENS, LORENTZ, ASSMAN (SADA ATIS), PHILIPS i ISKRA.
Slika
U planiranju i vršenju saobraćaja na železničkim prugama posebno mesto u redovitosti i bezbednosti saobraćaja zauzimaju pouzdane telefonske veze. Naša organizaciona jedinica bavi se redovnim i investicionim održavanjem telekomunikacionih kablova, telekomunikacionih i informatičkih uređaja u cilju redovnog i bezbednog odvijanja železničkog saobraćaja i informisanja putnika o redu vožnje.
Slika
zilepi
 
Postovi: 54
Pridružio se: 18 Mar 2009 12:45


Povratak na Infrastruktura

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju